Elke auto moet een katalysator hebben, welk merk het ook is. Het is niet anders met auto’s van het merk Chrysler, waar in één van de modellen katalysator 799AA/METAL zit. Wat is precies de eigenschap van deze katalysator en in welke automodellen kunnen we hem vinden?

De uiterlijke en innerlijke look

Het uiterlijk van deze katalysator kan worden omschreven als een in papier verpakt snoepje, aangezien de vorm sterk op een dergelijk plaatje lijkt. Het heeft een ovaalvormig omhulsel, aan de uiteinden voorzien van twee openingen. De afmetingen van deze katalysator zijn ongeveer 55 cm lang en 15 cm breed. Bij elke katalysator is het de binnenkant die telt, en in het geval van dit model heeft de patroon een gewicht van 0,35 kg.

Toepassing

Metalen katalysatoren zijn duurder dan de meer gebruikelijke keramische katalysatoren, maar tegelijkertijd zijn ze in alle opzichten superieur. Deze katalysator is onder andere te vinden in auto’s van het merk Chrysler, maar niet alleen daarin. Zij werden ook gebruikt door het Franse concern Renault. De beste kans om deze katalysator te vinden is in het model Twingo met 1.2 motor uit 1996.