Platina heeft de afgelopen maand $ 180 per ounce verloren, palladium $ 435 per ounce en rhodium is de afgelopen twee dagen $ 900 / ounce gedaald.

Zoals u weet, hebben alle prijsdalingen van platina, palladium en rhodium een ​​impact op de prijsdaling van gebruikte katalysatoren, die dankzij deze metalen soms duizelingwekkende waarden bereiken.

Zodra dergelijke situaties zich in de branche voordoen, kiezen veel verkopers ervoor om te wachten tot de tarieven weer normaal zijn voordat ze verzilveren.

Is dat een goede oplossing? Nee, als de kansen blijven dalen, wat we niet kunnen voorspellen. Er is echter een betere oplossing. Dankzij de leidende positie in de recyclingindustrie kunnen we onze partners een prijsgarantie bieden.

Wat betekent dit in de praktijk? Welnu, onze vaste leveranciers kunnen de prijzen van platina, palladium en rhodium vaststellen op de dag dat ze besloten het materiaal te verkopen. Ze worden dan gedurende een vooraf bepaalde periode “bevroren”. Tegenpartijen maken vrij vaak gebruik van deze optie wanneer dat nodig is.

Dankzij dit gemak hoeven zij zich geen zorgen te maken over periodieke beursschommelingen, die door verschillende factoren onvermijdelijk zijn.