Er zijn veel verschillende katalysatoren in onze auto’s, die variëren in vorm, fabricagemethode, gewicht en afmeting. In dit artikel beschrijven wij de GM122/55559192/METAL katalysator, die in onze voertuigen kan zijn aangebracht. Wat zijn zijn kenmerken?

Fysieke kenmerken

Kenmerkend voor de bovengenoemde katalysator is de a -symmetrische vorm van de behuizing, die twee uitlaten voor de uitlaatgassen heeft. Hierdoor kunnen de uitlaatgassen beter worden gereinigd van schadelijke chemische verbindingen die tijdens de verbranding van brandstof worden gevormd. De GM122/55559192/METAL katalysator is 37 centimeter lang en 15 centimeter breed en bevat een patroon/vulling van 0,1 kg. De patroon/vulling bevat edelmetaaldeeltjes die de katalysator in staat stellen de uitlaatgassen te reinigen, wat natuurlijk zijn voornaamste taak is.

Waar zijn ze te vinden?

Dit type katalysator kan in verschillende automodellen worden aangetroffen, maar komen het meest voor in auto’s van een merk dat in Polen vrij bekend is. Natuurlijk hebben we het over de Opel-voertuigen, waarin deze katalysator het meest voorkomt. Deze katalysator wordt bijzonder vaak ingebouwd in de Opel Astra met benzinemotor 2.0. Wanneer deze katalysator is versleten, is het de moeite waard hem te brengen naar ons aankooppunt.

GM122/55559192/METAL