Er zijn veel katalysator-opkopers op de markt en de manier waarop katalysatoren worden getaxeerd kan onderling verschillen, soms zelfs aanzienlijk. Voordat u een katalysator verkoopt aan een door u gevonden opkoopbedrijf, is het de moeite waard uit te zoeken waar kleinere en grotere verschillen in deze katalysator-taxaties vandaan komen.

Oneerlijkheid

Het valt niet te ontkennen dat er op de markt in elke bedrijfstak oneerlijke verkopers en kopers te vinden zijn en dat is in de sector van de katalysator-opkopen niet anders. Dergelijke handelaren zullen oneerlijke praktijken gebruiken om geld te verdienen. Eén van deze methodes is de prijs van een katalysator te verlagen en te rekenen op de onwetendheid van de verkoper, hetgeen natuurlijk verlies voor de verkoper betekent. Dit is echter niet de enige factor die de prijs beïnvloedt.

Prijzen van edele metalen

Eén factor beïnvloedt de prijs van elke katalysator, of we nu met een oplichter of met een eerlijke opkoper te maken hebben. Dit zijn de edelmetaalprijzen, die dagelijks fluctueren naar gelang van vraag en aanbod. Het recyclen van katalysatoren is bedoeld om palladium, platina en rhodium terug te winnen, en de prijzen van deze edelmetalen zullen altijd invloed hebben op de prijs van elk katalysator-model.