Het afgelopen jaar zijn de prijzen voor platina, palladium en rhodium constant gestegen tot grote vreugde van iedereen die katalysatoren koopt. De situatie was perfect voor de verkoop van het verzamelde materiaal, waar we u altijd op hebben aangedrongen. Door de prijspiek bereikten deze metalen het begin van het jaar. Platina in januari, palladium en rhodium half februari. Op het heetste moment overschreed een ons platina $ 1.000, palladium bereikte een verrassend hoge waarde van $ 2.789 / ounce en rhodium een ​​verbluffende $ 11.500 / ounce.

Hierdoor stegen de prijzen van katalysatoren die grote hoeveelheden palladium bevatten en recordbrekende rhodium in een oogwenk. Elke dag heb je steeds hogere prijzen gezien, gedreven door de dynamische marktsituatie.

Helaas is de situatie drastisch veranderd. Dit is te zien in de quotes van het afgelopen jaar. De prijzen in januari en februari behoren tot het verleden.

De huidige situatie op de edelmetaalmarkt herinnert veel kopers aan de crisis die we in het najaar van 2008 hebben meegemaakt.

De citaten van de elementen die de waarde van katalysatoren bepalen, vallen hals over kop. Goud en zilver, die altijd een goede investering zijn geweest, nemen ook af.

Alleen al in de afgelopen 3 weken verloor een ons palladium $ 820 (een daling van 32%) en bereikte de laagste prijs sinds 2002, en platina verloor $ 279 (een daling van bijna 29%).

Rod, die op 11 maart $ 11.500 / ounce waard was, verkoopt nu voor $ 2.000 / ounce! Dit betekent een waardeverlies van bijna 83%.

Dit heeft helaas veel vervelende gevolgen. Een daarvan is de drastische prijsdaling van katalysatoren die grote hoeveelheden bevatten. Het is een natuurlijk gevolg waar we geen invloed op hebben.

De uiterst moeilijke situatie op de beurs waar we getuige van zijn, is de nasleep van de dalende prijzen van futures-contracten voor goud en andere kostbare elementen. Beleggers verkopen hun activa om financiële liquiditeit te behouden en geen risicoverliezen. We hebben te maken met een massale verkoop.